Oana Tone

(Interviu) Oana Țone: „O limbă străină nu este un instrument necesar în carieră, ci mai degrabă o superputere”

Oana Țone este unul dintre coordonatorii Departamentului Foto/Video din cadrul Holistic Multilingual Magazine, precum și Redactor la Departamentul de Limba Italiană. Profesor și elev în același timp. Elev, pentru că nu se poate opri niciodată din învățat. Profesor, pentru că tot ce învață merită dat mai departe. Licențiată în limbi și literaturi străine, la Universitatea din București, specializarea Filologie italiană-engleză, este gata să descopere din nou tot ce știe deja. 

 

Mai jos vă prezentăm curricula parcursă în cadrul Orei interactive de Limba Engleză la Centrul Holistic:

A)   The alphabet and the numbers: present simple, present continuous
       Days of the week, months, seasons: past simple, past continuous

 

B)   Furniture: nouns
       Telling the time / the date: articles
       Colours and shapes: adjectives
       Ask and give directions: prepositions
       Describing people: pronouns

 

C)    Food and cooking: ways of expressing future
        Weather: it/ there
        Feelings and emotions: WH- questions
        Hobbies and entertainment: can/ can’t
        Shopping: quantities

 

Cursul are o durată de trei luni, câte o oră pe săptămână și se adresează în special copiilor, dar sunt așteptați și cei mari, dacă își doresc o inițiere în tainele limbii engleze.

Înscriere cursuri 👉 .

În caz că vreți să aflați mai multe despre Oana Țone, dar și despre atelierul pe care îl susține, vă invităm să citiți următorul interviu.

Bună, Oana! Spune-ne, te rugăm, câteva cuvinte despre tine.

Oana Țone: Salut! Sunt absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine. Îmi place să mă joc. Simț artistic dezvoltat. Adult cu înfățișare de copil. I have a thing for French fries. Și profa de engleză.

Ce te-a determinat să urmezi cursurile unei facultății de Limbi și Literaturi Străine?

Oana Țone: Dorința de a decodifica încă o părticică din lumea asta. Nu am văzut niciodată învățarea unei limbi străine doar ca un instrument necesar în cariera profesională, ci mai degrabă ca o superputere. Nu doar pentru că poți vorbi o limbă pe care alții nu o înțeleg, dar și pentru că îți modelează gândirea și simțirea, îți formează un ochi critic și o capacitate de analiză. Și, brusc, totul are mai mult sens!

Ai ales specializarea Limba Italiană – Limba Engleză. Care te atrage mai mult și de ce?

Oana Țone: Cu limba italiană a fost amore a primo udito (it. dragoste la primul auz). Din amintirile cu iz italian fac parte cântecele ascultate acasă de părinții mei. *Sharazan playing in the background* Îmi doream încă din școala generală să înțeleg măcar câteva frânturi din scrisul de pe cutia de biscuiți. Pe atunci nu mă gândeam la facultate și cu atât mai puțin că voi studia limba italiană câțiva ani mai târziu.

Dacă ar fi să o iei de la capăt, ai parcurge același drum?

Oana Țone: Probabil că nu, dar îmi sunt foarte recunoscătoare pentru că sunt aici și acum.

De cât timp predai la Holistic – Centru Interdisciplinar de Educație Nonformală?

Oana Țone: De aproximativ două luni and still counting!

Știm că ești atât redactor cât și responsabilă cu editarea video la Holistic Multilingual Magazine. Cum îți împarți timpul între activitatea editorială, de design și cea pedagogică?

Oana Țone: Timpul nu e decât o unealtă de măsurare a eforturilor. Dar când este pasiune și dedicare în ceea ce faci, efortul nu mai există. La fel nici noțiunea timpului.

Ce te-a determinat să faci parte din această echipă? Ce ai învățat în această perioadă?

Oana Țone: Cred că tocmai echipa m-a determinat. Oameni care mi-au inspirat încredere, prietenie, care prin energia lor au trecut de bariera ecranului, în ciuda faptului că circumstanțele actuale nu ne-au permis să ne cunoaștem și față în față. Acesta este primul lucru învățat: să-ți unești forțele cu oameni necunoscuți care au aceeași afinitate ca tine și să faceți lucrurile să meargă ca și cum ar părea o joacă.

În cadrul Centrului Holistic predai limba engleză. Cum se desfășoară efectiv un curs? Cum ai luat decizia de a preda?

Oana Țone: Un curs de engleză pare, mai degrabă, un joc. Fiecare învață în funcție de cât simte că are nevoie. Încurajez greșelile pentru că ele ne sunt cea mai bună învățătură. Lecțiile sunt prezentate sub o formă simplificată și atractivă, cu jocuri și conversații care să înlesnească procesul de învățare. Totul se întâmplă într-o atmosferă prietenoasă. Propunerea de a preda limba engleză a venit ca o provocare pe care m-am decis să o accept. Nu mă consider profesor decât în măsura în care sunt și elev. Aici toată lumea învață.

Unde te vezi în viitor?

Oana Țone: Se spune că în limba engleză nu există timpul viitor. Tot după același raționament mă ghidez și eu, încât prefer să spun că mă concentrez pe momentul prezent.

Ce le transmiți părinților pentru a-i convinge să-și înscrie copii la cursul tău și implicit să devină cursanți ai Centrului Holistic?

Oana Țone: Cel mai prețios cadou pe care i-l poți face copilului tău este învățarea unei limbi străine.

Dorești să ne mai transmiți ceva în încheiere?

Oana Țone: Doar că… o educație bună se construiește de timpuriu.

Vezi 👉  oferta completă a cursurilor desfășurate de Holistic – Centrul Interdisiplinar de Educație Nonformală

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.