habitudes quotidiennes, curiosités, binoculars, looking, man-1209011.jpg, curiosités

Top 10 curiozități, cele mai neobișnuite din lume

Planeta noastră adăpostește atât de multe curiozități, încât nu vor putea fi niciodată adunate toate la un loc! – unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute de publicul larg. Prin intermediul acestui articol ne propunem să vă arătăm câteva dintre cele mai neobișnuite și impresionante curiozități ale lume!

 

Așadar, știați că…

1. Australia are 10685 plaje?

Australia este un continent renumit pentru plajele sale minunate, însă nu multă lume știe faptul că aici există, în total, 10685 plaje. Una dintre curiozități este faptul că Australia are 60.000 km de plajă, fiind considerată țara cu cele mai frumoase plaje din lume, perfectă pentru orice turist care dorește să se relaxeze într-un loc exotic!

Una dintre aceste locuri  este Plaja Hyams, o plajă de pe continentul australian care are multe de oferit pentru fiecare turist care o vizitează.  Printre curiozități se numără faptul că această plajă este considerată a fi cu cel mai alb nisip din lume, adăpostind, de asemenea, o faună bogată care îi va impresiona pe vizitatori!

2. Cea mai înaltă cale ferată se află în Tibet?

Asia este cunoscută ca fiind continentul superlativelor, iar acest lucru este demonstrat chiar și atunci când vine vorba de infrastructura feroviară! Printre curiozități se numără Calea ferată Lhasa, care deține recordul mondial pentru cea mai înaltă cale ferată din lume, aflată la o altitudine de  peste 6000 de metri și având o lungime de 1956 km. De asemenea, cel mai înalt tunel din lume se găsește de-a lungul acestei căi ferate, astfel încât cei care călătoresc pe ruta Xining și Lhasa vor străbate două superlative într-o singură călătorie! 

                             

3. Cea mai scumpă rasă de pisici este Ragdoll?

Pisicile sunt printre cele mai adorate animale de companie, atât de cei mici, cât și de cei mari. Felinele din rasa Ragdoll sunt recunoscute ușor, având ochii de un albastru intens și blana foarte moale și pufoasă. Totuși, dacă doriți să vă bucurați de un prieten necuvântător din această rasă, trebuie să scoateți din buzunar 1100 dolari, deoarece pisicile Ragdoll sunt cele mai scumpe din lume!

 

4. Cea mai lungă frază din literatura franceză conține 823 cuvinte?

Victor Hugo este un scriitor cunoscut și îndrăgit pentru operele sale, care ne-au bucurat sufletul și ne-au dezvoltat mintea. Printre acestea, se numără ,,Notre-Dame de Paris”, ,,Gavroche et Cosette” și, bineînțeles, ,,Les Miserables”.  În ultima operă enumerată, Victor Hugo dă frâu liber cuvintelor și formează cea mai lungă frază din literatura franceză, având un număr de 823 cuvinte!

5. Cea mai ridicată temperatură din lume a fost înregistrată în California?

Valea Morții este cea mai fierbinte zonă din lume și se află în California, pe continentul american. Aici s-a înregistrat cea mai ridicată temperatură din lume, de 56,7 grade Celsius, în anul 1913. Deși aceasta s-a înregistrat secolul trecut, Valea Morții este fruntașă în ceea ce privește cele mai ridicate temperaturi chiar și în secolul nostru! În 9 iulie 2021, s-a înregistrat a treia cea mai ridicată temperatură  din lume, de 54,4 grade celsius, după Kebili din Tunisia!

 

6. Gâtul balenei nu este mai mare decât un crenvurst?

Inima balenei este atât de mare încât oamenii ar putea înota prin arterele sale, iar asta  reprezintă un fapt destul de cunoscut în lume. Una dintre curiozități o reprezintă dimensiunea gâtului acestui mamifer, care este șocantă! Astfel, gâtul unei balene are dimensiunea unui crenvurst.

7. Cea mai otrăvitoare grădină se află în Marea Britanie?

Poison Garden a fost deschisă în anul 2004 și este considerată a fi cea mai otrăvitoare grădină din lume. Fiind inspirată de grădina botanică din Padova, locul unde erau închiși dușmanii medicilor, Poison Garden este casa a peste 100 de specii de plante înconjurate de avertismente, fiind capabile să ucidă orice persoană!

 

8. Cea mai veche bancă a fost fondată cu 549 de ani în urmă?

Monte dei Paschi di Siena este cea mai veche bancă, fiind fondată în Italia în anul 1472. Aceasta a fost concepută pentru a reduce costurile, încercând să rezolve problemele financiare apărute anterior. Această bancă a ajutat România, fiind acționar la Alpha Bank!

9. Cel mai mic oraș are 17 locuitori?

Dintre curiozități, aceasta stârnește interesul prin simplul fapt că este foarte greu de crezut cum un oraș ar putea avea doar 17 locuitori! Totuși, se poate, iar acest lucru este demonstrat de orașul Hum, din Croația! Deși în 2011 numărul persoanelor din Hum era 30, în prezent acesta a scăzut la 17 și este cel mai puțin populat oraș din lume!

 

10. Prăjiturile cu răvaș nu sunt originare din China?

Cu toții am auzit de celebrele prăjiturele cu răvaș, cele care, de multe ori și fără să ne dăm seama, oferă sfaturile de care avem nevoie în acel moment al vieții noastre! Chiar dacă acest desert este asociat cu China, adevărul este cu totul altul! Printre curiozități, se include faptul că San Francisco este orașul în care prăjiturile cu răvaș au luat ființă, fiind inventate de niște imigranți japonezi! Astfel, Japonia este țara care contribuie, chiar și într-o mică măsură, la unele decizii pe care le putem lua în viață! 

Citește și: Japonia: 5 obiective turistice din Țara Soarelui Răsare

 Surse:

 

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.