Tupac Amaru Shakur – 50 de ani de la nașterea celui mai mare rapper al tuturor timpurilor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Tupac… mort sau în viață, a fost, este și va rămâne cel mai mare rapper al tuturor timpurilor. Astăzi, 16 iunie, se împlinesc 50 de ani de la nașterea lui Tupac Amaru Shakur, persoana care avea să devină în scurt timp o legendă a muzicii rap.  

 

Născut pe 16 iunie 1971 în East Harlem, New York, SUA, și decedat pe 13 septembrie 1996 în Las Vegas, Nevada, SUA,Tupac Amaru Shakur s-a făcut cunoscut cu numele de 2Pac, deși fanii știu, cu siguranță, că era numit și Makaveli. După tragica și brusca moarte, la frageda vârstă de doar 25 ani, cu toții am sperat într-o minune, crezând că totul nu este decât o înscenare. Pe data de 7 septembrie 1996, Tupac Amaru Shakur avea să fie împușcat de un agresor necunoscut, în Las Vegas, decesul confirmându-se șase zile mai târziu. Tupac a murit la spital.

Lucrul mai puțin cunoscut este faptul că, pe lângă activitatea din domeniul muzical, 2Pac scria și poezii. Mai mult, Shakur a fost și un actor de succes, având roluri care au primit numai laude în rândul criticilor de specialitate.

Tupac Amaru Shakur a schimbat numele casei sale de producție în Joshua’s Dream, după un fan care suferea de o boală terminală

Joshua Torres, un copil de numai 11 ani, mare fan al lui Tupac, se afla pe moarte când mama acestuia a sunat la un post de radio, pentru a-l ruga pe Tupac să îndeplinească visul fiului său: acela de a vorbi cu cel mai mare rapper din istorie. Tupac a răspuns afirmativ acestei rugăminți, mai mult chiar, l-a și vizitat acasă. La două ore de la întâlnirea acestora, băiatul a murit, iar Tupac a ales să schimbe numele casei sale de producție în Joshua’s Dream. 

Revenind la domeniul muzical, conform Guinness Book of World Records, Tupac, cu profundele sale melodii despre rasism, probleme sociale, viața mai puțin ușoară din ghetouri sau insulte la adresa altor rapperi, este recunoscut drept rapperul care a avut cele cele mai multe vânzări de albume din lume, numărul acestora ridicându-se la peste 120 de milioane, 65 de milioane doar în America. 

Merită să menționăm următoarele albume:

 

Cel care l-a ucis pe Tupac nu a fost niciodată identificat

Criminalul nu a fost identificat nici până astăzi, fapt ce i-a pus pe fani pe gânduri, ajungându-se la multe teorii conspirative. Printre suspecții acestei crime a fost și Notorious B.I.G., prieten bun cu Tupac, ulterior devenind rivali, dar acesta a fost asasinat câteva luni mai târziu în același mod. Mulți ani la rând, s-a crezut că totul nu a fost decât o înscenare și că Tupac trăiește departe de atenția publică. În 2003, la 7 ani de la moartea celui mai mare rapper din istorie, cu toții am așteptat revenirea lui în atenția publică. 

Îmi amintesc și acum, în anul 2003 eram în clasa a 9-a. Abia descoperisem muzica și povestea lui de viață, citeam tot ce găseam despre el, ascultam pe repeat fiecare melodie. Cu toții așteptam o revenire pe scenă. Dar de ce tocmai atunci? Pentru că multe teorii duceau către cifra 7. Chiar Don Killuminati – The 7 Day Theory”, ultimul său album, scoate la iveală un joc al cifrelor… Și pentru că multe alte teorii duceau către cifra 7:

  • Tupac a murit la vârsta de 25 de ani – (2+5=7)
  • Ora oficială a morţii este 4:03 PM – (4+0+3=7)
  • Albumul “R U Still Down?” a fost lansat pe 25 noiembrie. (2+5=7)
  • Ziua de naștere a lui Tupac este 16. (1+6=7)

Unul dintre cei care au lansat teoria potrivit căreia Tupac nu ar fi murit, în mod surprinzător, este chiar Knight, care în anul 2014, declara: Tupac nu este mort. Dacă ar fi mort, ar fi arestaţi vinovaţii. Cred că fumează un trabuc de o insula cubaneză.“

În anul 2014, pe pagina de Twitter a CIA, apare următoarea postare: Nu, nu știm unde se află TUPAC”.

 

Poate mulți veți crede că aceste lucruri sunt de domeniul fantasticului, dar un fan adevărat se agață de absolut orice

Din păcate revenirea lui 2Pac nu a avut loc nici în ziua de astăzi, iar șansele ca el să fie în viață aveau să se spulbere pe zi ce trecea. Cu toate astea, ziua de 7 septembrie 1996 lasă o serie de întrebări fără răspuns, cum ar fi de ce nu există poze de la spital sau de ce nu a purtat vestă antiglonț în acea zi. Mai mult, apariția multor melodii și albume post-mortem susțin chiar și astăzi teorii care spun că este în viață și că şi-ar fi înscenat propria moarte. Oricare ar fi adevărul, dacă a fost împușcat mortal sau dacă este în viață, un lucru este cert:

2Pac a fost, este și va rămâne cel mai mare rapper al tuturor timpurilor.

Citește și despre marele actor Ion Dichiseanu.

Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.