designer

Top 10 cei mai de succes designeri vestimentari din istorie

Ținutele spectaculoase ale marilor vedete de la Hollywood și nu numai sunt creațiile a celor mai cunoscuți designeri din industria modei. Prin talent și idei inovatoare, au captat rapid atenția multor pasionați de modă.

 

După ce și-au câștigat faima, pentru restul lumii nu a mai contat decât brandul lor. Chiar dacă majoritatea dintre ei sunt recunoscuți aproape de toată lumea după nume, mulți nu cunosc impresionantele povești din spatele succesului.

1. Coco Chanel

Gabrielle Bonheur Chanel, recunoscută drept Coco Chanel și fondatoare a celebrei case de modă Chanel, este, fără îndoială, o emblemă în industria modei. Gândirea sa modernă, designul practic și promovarea simplității feminine i-au adus succesul. Nu a avut o copilărie prea fericită, sau o situație financiară stabilă, de aceea este un exemplu demn de urmat, pentru că a reușit să-și depășească situația precară și să devină una dintre cele mai cunoscute persoane ale secolului al-XX-lea.

 

2. Giorgio Armani

Giorgio Armani este cunoscut pentru colecțiile sale bărbătești. A înființat casa de modă Armani în anul 1975, iar în anul 2001 a fost recunoscut drept cel mai de succes creator de modă din Italia. La început crea costume pentru fotbaliști și atleți olimpici din Italia. Apoi, multe dintre ținutele de scenă și de gală ale lui Lady Gaga au ajuns să fie concepute de el. Giorgio Armani este singurul care a interzis să îi prezinte hainele pe catwalk modele care aveau un indice de masă corporală scăzut. Medic de profesie, își descoperă pasiunea pentru arta fotografică și de aici începe să-și fructifice talentul de designer.

 

3. Donatella Versace

După asasinarea neașteptată a lui Gianni Versace în 1977, sora sa mai mică, Donatella Versace a preluat afacerea și a condus numele Versace spre faimă și succes. Aceasta s-a asigurat că magazinele și buticurile Versace vor deservi centre de modă din întreaga lume, în special la Milano și New York. Este singura care a ales să-și promoveze creațiile prin intermediul celebrităților. La una dintre prezentările sale de la Hollywood, pe catwalk au pozat personalități precum Madonna, Jennifer Lopez, Christina Aguilera, Demi Moore, neapelând la modele necunoscute.

4. Christian Dior

Născut în 1905, inegalabilul designer francez a fost remarcat pentru silueta sa distinctivă New Look. Debutând în anul 1947, rochiile și costumele semnate de marca Dior au schimbat modul în care femeile obișnuiau să se îmbrace după ce de-al Doilea Război Mondial. Casa de modă Dior s-a clasat pe primul loc în iulie 2016 în topul celor mai bune case de creație, numind-o pe Maria Grazia Chiuri ca fiind prima femeie director artistic din cele șapte decenii de conducere masculină ale brandului Dior.

5. Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent a câștigat popularitate în lumea modei datorită creativității sale în proiectarea îmbrăcămintei masculine în piese frumoase și feminine pentru doamne. Poate unul dintre cei mai renumiți designeri din Franța, Yves a fost primul designer care a introdus power dressing pentru femei sub formă de costume la modă și de înaltă putere în 1966. Intră în istorie pentru stilul său legendar prêt-à-porter, concept nou în lumea modei.

 

6. Karl Lagerfeld

Unul dintre cei mai lăudați designeri de modă din întreaga lume, Karl Lagerfeld s-a născut în Hamburg, Germania. În adolescență a lucrat 4 ani pentru Balmain, înainte de a se muta la Jean Patou, unde a devenit director artistic la vârsta de numai 21 de ani. Cariera sa cuprinde și parteneriate cu Chanel și Fendi, reușind chiar să-și fondeze propria casă de modă. Cunoscut pentru desenele sale îndrăznețe și reinventarea constantă, Lagerfeld a fost apreciat de revista Vogue drept „interpretul de neegalat al stării de spirit a momentului”. Regele Karl este numit și „fenomenul multinațional al modei.

 

7. Ralph Lauren

Cea mai faimoasă replică a lui Ralph Lauren este „Eu nu creez haine, eu creez vise”, lucru ce demonstrează pasiunea și dedicarea sa în ceea ce face. Înainte de a deveni faimos, a studiat foarte bine comerțul și piața, lansând mai târziu parfumuri, accesorii, chiar și mobilier. În anul 1976 și-a deschis casa de modă cu același nume în orașul New York. Stilul lui Lauren este în întregime extraordinar și cunoscut ca o capodoperă în sfera modei.

 

8. Calvin Klein

Calvin Klein domină industria modei, fiind unul dintre cei mai buni designeri de modă, în vârstă de 78 de ani. A înființat casa de modă cu același nume în anul 1968. Și-a început cariera deschizând un magazin de paltoane pentru femei și bărbați în New York și a reușit să transforme radical stilul într-o epocă în care îmbrăcămintea în stil hippie era la modă. Estetica prezentată în colecțiile sale subliniază modernitatea clasică cu piese simple, dar la modă.

 

9. Miuccia Prada

Miuccia Prada, unul dintre cei mai cunoscuți designeri italieni, a fost cândva membru al Partidului Comunist Italian și studentă la mimă. Chiar dacă bunicul ei nu a vrut ca vreo femeie din familie să se ocupe de afacere, Miuccia și-a început activitatea în domeniu în anul 1970. Designerul a uimit prima dată lumea modei în 1985 cu o serie de genți de mână și rucsacuri din nailon negru. În acea perioadă, nimeni nu se aștepta ca un mic magazin de articole din piele să devină unul dintre cele mai cunoscute și mai respectate afaceri de modă de lux din întreaga lume.

 

10. Dolce & Gabbana

Pentru Domenico Dolce și Stefano Gabbana, împuternicirea femeilor este o mantră semnificativă, demonstrată prin creații puternice care subliniază forma feminină. Prima colecție a debutat în anul 1985 la Milano, stabilindu-se un nou brand, Dolce & Gabbana. La început confecționau costume de baie, lenjerie intimă, poșete și parfumuri. Dolce și Gabbana sunt, fără îndoială, cei mai influenți designeri din zilele noastre, revoluționând lumea modei.

 

 

Având gusturi diferite, de cele mai multe ori alegem ținute vestimentare care să se potrivească cu personalitatea și dorințele noastre. Acești designeri, pe care nu îi putem ignora nicidecum, au oferit atât de mult industriei modei, satisfăcând nevoile fiecărui individ prin proiectarea celor mai uimitoare piese vestimentare. Creativitatea și un ochi atent la detalii sunt abilitățile care au făcut ca acești oameni talentați să aibă un succes atât de mare și să devină figuri recunoscute la nivel mondial.

Surse:

Dacă ești interesat de acest subiect, poți citi aici și despre fenomenul Fast Fashion!

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.