10 cele mai bogate femei din lume

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
10 donne più ricche del mondo, cele mai bogate femei
Foto: pexels.com

În acest articol, îți voi prezenta 10 dintre cele mai bogate femei din lume. Deși multe femei nu au fost întotdeauna apreciate în societate, fiind mai mereu desconsiderate, acestea au reușit să se facă remarcate prin uimitoarele lor modalități de a rezolva problemele și printr-un mod de gândire unic.

După cum bine știm, atunci când avem o problemă, vorbele cele mai potrivite și mângâierile cele mai liniștitoare sunt cele a unei femei, fie ea mamă, mătușă sau chiar bunică.

10. Wu Yajun

Avere: 17,9 miliarde de dolari 

Wu Yajun, una dintre cele mai bogate femei din lume, este cofondatorul și președintele companiei imobiliare Longfor Properties, înființată în anul 1993, împreună cu fostul ei soț, Cai Kui. Au divorțat în 2012, în prezent bărbatul nemaiavând un rol activ în cadrul companiei.

 

 

Wu nu provine dintr-o familie cu o situație materială extrem de bună. Înainte de a începe să activeze în domeniul ce avea să-i schimbe viața, a lucrat ca jurnalist și editor.

S-a născut în anul 1964. A absolvit facultatea Northwestern Polytechnical University în anul 1984, specializarea inginerie în navigație.

9. Zhong Huijuan 

Avere: 18,9 miliarde de dolari

În topul legat de cele mai bogate femei din lume se numără și Zhong Huijuan, de origine chineză, fiind președintele Hansoh Pharmaceutic, farmacie chineză specializată, printre altele, în producția de tratamente oncologice, psihoactive, diabetice. Huijuan trăiește împreună cu soțul ei, miliardar și el în domeniul farmaceutic. Aceasta împarte peste 75% din companie cu fiica sa, Sun Yuan.

 

 

A absolvit cu o diplomă de licență în chimie în luna iulie a anului 1982. Potrivit Fundației pentru femei din China, la începutul anilor 1990 a lucrat la Yan’an Middle School, Lianyungang, unde a fost profesoară de chimie.

8. Laurene Powell Jobs

Avere: 19,9 miliarde de dolari

Laurene Powell Jobs, pe locul 8 în topul care le prezintă pe cele mai bogate femei din lume, este din America și fondatoarea Emerson Collective, care pledează pentru politici referitoare la educație, imigrație, justiție socială și conservarea mediului.

Laurene este fosta soție a cunoscutului Steve Jobs. L-a întâlnit pe Steve în 1989 în timpul unei prelegeri de la Stanford Business School. Cei doi s-au atașat unul de altul aproape instantaneu și au sfârșit prin a lua cina împreună în acea seară. S-au căsătorit la hotelul Ahwahnee pe 18 martie 1991.

 

 

În septembrie 1991, Laurene l-a născut pe fiul lor, Reed, urmat de fiicele Erin și Eva în 1995, respectiv 1998. 

În 2011 Steve Jobs a murit din cauza cancerului pancreatic și Laurene a preluat compania Jobs Trust, afacere cunoscută în prezent sub numele de Laurene Powell Jobs Trust. În momentul în care Laurene a preluat afacerea, aceasta avea o valoare de peste 7 miliarde de dolari.

7. Susanne Klatten

Avere: 24,2 miliarde de dolari

Dacă este să ne uităm peste statistici, Johanna Quandt este încă recunoscută ca fiind una dintre cele mai bogate femei din lume, deși a decedat în anul 2015. Fiica ei, Susanne, a preluat averea ambilor părinți. Susanne Klatten s-a născut în 1962, în Germania.

 

 

Klatten a fost implicată într-o controversă în care Helg Russak Sgarbi, un elvețian, a șantajat-o cu privire la faptul că cei doi ar fi avut o aventură. Bărbatul fusese implicat anterior în cazuri similare în care amenința femeile bogate în același mod, pentru a obține beneficii financiare. Sgarbi a fost arestat la puțin timp după incident, împreună cu partenerul său, un italian pe nume Ernano Barretta.

6. Jacqueline Mars

Avere: 28,9 miliarde

Jacqueline Mars, pe locul 6 în rând cu cele mai bogate femei din lume, este o investitoare americană și moștenitoarea Mars Incorporated. Părinții acesteia au fondat compania, acțiunile fiind împărțite cu frații ei. S-a născut pe 10 octombrie 1939 și are 3 copii.

 

 

Pe 4 octombrie 2013, Jacqueline Mars a fost implicată într-un accident rutier ce a avut loc în apropierea casei sale din Plains, în nordul Virginiei. Mașina ei a lovit un Chrysler care transporta șase persoane. Un pasager, în vârstă de 86 de ani, a murit pe loc, în timp ce o altă femeie, însărcinată în opt luni, a suferit un avort spontan. Jacqueline Mars a fost în cele din urmă acuzată de conducere nesăbuită. Mai târziu, ea a spus unui martor că a adormit la volan. Femeia de afaceri a pledat vinovată, asumându-și faptele.

5. Yang Huiyan 

Avere: 30,6 miliarde de dolari 

Yang Huiyan este cea mai tânără miliardară și cea mai bogată femeie din Asia, fiind acționar majoritar al Country Garden Holdings. Tatăl său, Yang Guoqiang, i-a transferat lui Huiyan 70% din companie, înainte de IPO-ul din 2007. IPO sau Initial Public Offering reprezintă un proces ce are loc doar în statele capitale, prin care o companie privată devine cotată la bursă.

 

 

Yang finanțează, de asemenea, Bright Scholar Education Holdings, cel mai mare operator de școli internaționale bilingve K-12 din China. În prezent, Yang Huiyan este cel mai mare acționar al companiei, cu un procent de 57%.

4. Julia Koch

Avere: 44,9  miliarde de dolari

Julia Koch, pe locul 4, înainte de podiumul format din cele mai bogate femei din lume și este fosta soție a celebrului David Koch. Din păcate, acesta a decedat în anul 2019. David a condus compania Koch Industries împreună cu fratele lui, Charles, fiecare deținând 42% din acțiuni.

 

https://www.youtube.com/watch?v=TQiQGGsSGKc

 

Julia s-a născut și a crescut în Iowa, în anul 1984 mutându-se în New York pentru a se integra în înalta societate. Aceasta și-a cunoscut sufletul pereche în ianuarie 1991, la o întâlnire aranjată de prietenii lor. Se spune că între cei doi nu a fost dragostea la prima vedere, relația concretizându-se șase luni mai târziu.

3. MacKenzie Scott

Avere: 62,7 miliarde de dolari

MacKenzie Scott, formal MacKenzie Bezos, este o scriitoare americană și o filantroapă. Este fosta soția a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon. După divorțul acestora, MacKenzie a primit 4% din compania Amazon, adică aproape 35 miliarde de dolari și a ajuns pe locul 3 în topul nostru legat de cele mai bogate femei din lume.

 

 

La începutul carierei, MacKenzie Scott a avut mai multe locuri de muncă, inclusiv asistent de cercetare pentru Tony Morrison, acest job reprezentând o oportunitate de a căpăta experiență imediat după finalizarea colegiului.

La redactarea primei ei cărți a muncit aproximativ 10 ani, cartea atingând un succes imediat și primind recenzii favorabile. Aceasta a fost perioada în care MacKenzie l-a ajutat pe soțul ei să înființeze Amazon.com, având grijă, în același timp, și de cei patru copii.

2. Alice Walton

Avere: 68,1 miliarde de dolari

Alice Walton, pe locul 2 în topul pentru cele mai bogate femei din lume, este fiica lui Sam Walton, fondatorul unuia dintre cele mai de succes lanțuri de magazine. Tot ea este și moștenitoarea acestei afaceri de succes.

 

 

Alice Walton este cel mai bine cunoscută pentru rolul său în dezvoltarea aeroportului regional din Northwest Arkansas. Nu numai că a oferit 15 milioane de dolari pentru finanțarea inițială a construcției, dar a ajutat și la finalizarea acestui proiect. Cunoscută drept o colecționară de artă, a construit Muzeul de artă americană Crystal Bridges cu scopul de a reflecta istoria națională prin artă.

1. Francoise Bettencourt Meyers 

Avere: 69,9 miliarde de dolari

Francoise Bettencourt Meyers se află pe primul loc în topul legat de cele mai bogate femei din lume. A devenit președinta companiei L’Oreal când mama ei, Liliane Bettencourt, a decedat în anul 2017.

În 2008, familia sa a trecut printr-un scandal neplăcut. Françoise Bettencourt Meyers l-a dat în judecată pe fotograful francez François-Marie Banier pentru că i-a păcălit mama, obținând astfel bani necuveniți. Din spusele lui Francoise, Liliane Bettencourt era într-o stare mentală slabă, iar Banier îi exploatase vulnerabilitatea emoțională pentru a o păcăli să-i ofere bani și cadouri în valoare de aproape un miliard de dolari. Cadourile au inclus, printre altele, numeroase polițe de asigurare de viață.

 

 

Liliane Bettencourt l-a considerat pe Banier un bun prieten. Bărbatul s-a simțit ofensat când a aflat că a fost dat în judecată de Francoise. Ca rezultat, relația dintre mamă și fiică s-a răcit. După o lungă procedură judiciară, Bettencourt Meyers a decis să-și retragă plângerea și să rezolve problema în afara sălii de judecată, împreună cu mama ei și cu Banier.

Dacă v-a plăcut articolul despre cele mai bogate femei din lume, nu ezitați să accesați dând aici un alt articol despre femeia desăvârșită în concepția lui Solomon.

Surse:

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.