10 discursuri TED Talks ce îți vor schimba gândirea

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Discursurile din cadrul Conferințelor TED Talks, susținute de diferiți specialiști în domeniile lor de activitate, pot nu numai să te inspire, ci să te și educe. Pe rețelele sociale există numeroase astfel de clipuri care îți pot îmbunătăți viața aproape în mod instantaneu.

Niciodată nu e prea târziu să învățăm și, mai ales, să recunoaștem când trebuie și cum putem să ne schimbăm. Acest eveniment, care are loc în mai multe țări, cu speakeri din domenii diferite, care au reușit să cucerească oameni de toate vârstele. 

Iată câteva dintre aceste discursuri de succes:

 

1. În mintea unui procrastinator profesionist – un discurs marca Ted Talks care îi poate îndruma pe studenți

Statul acasă ne-a adus tuturor o poftă incomensurabilă de a lenevi și de a ne amâna toate treburile până pe ultima sută de metri. Bloggerul Tim Urban explică detaliat, printr-o schemă copilăroasă, motivele procrastinării din propria experiență, dar și din lecturile acestuia.

2. Arta dezorientării – clipești și pierzi!

Apollo Robbins sau hoțul de buzunare, după cum se descrie el însuși, demonstrează în acest  discurs TED Talks, printr-un simplu număr, cât de importantă este atenția noastră de zi cu zi.

3. Cum să nu iei lucrurile personal? – despre nesiguranțele omenești

Unii dintre noi suntem mai sensibili, alții mai puțin. Cuvintele celor din jur ne pot afecta pe fiecare în moduri diferite, dar Frederik Imbo explică cum experiența din fotbal l-a învățat să nu ia personal vorbele sau acțiunile celorlalți.

4. Ce contează cu adevărat la sfârșitul vieții? – de ascultat până nu e prea târziu!

Un discurs extrem de emoționant…. După ce își pierde membrele într-un accident din timpul facultății, viața lui BJ Miller se schimbă complet. Trecerea sa printr-o multitudine de spitale, îl motivează să ajungă chiar să lucreze în domeniul medical cu diferiți pacienți. Lucrurile acestea l-au făcut să realizeze ceea ce contează cu adevărat în viață.

5. Cum să fii fericit zilnic – oare chiar este posibil? 

Zilnic suntem în căutarea fericirii, alergăm după ceea ce credem că ne va aduce bucurie (mașini scumpe, ultimele device-uri apărute, cele mai noi articole de modă, etc.). Însă Jacqueline Way ne demonstrează în doar 15 minute că adevărata fericire stă în propria noastră persoană.

6. Magia nepăsării – ușor de zis, greu de făcut, dar nu imposibil!

Cu toții am avut momente în viață în care a trebuit să facem anumite lucruri pe care ne-am fi dorit să le ocolim, însă credem că, dacă nu vom fi la datorie, vom fi judecați. Sarah Knight ne ajută să înțelegem că este mult mai bine să ne alegem pe noi decât dorințele și așteptările celorlalți.

7. Rețelele sociale ne afectează sănătatea mintală? – fără doar și poate un discurs Ted Talks de ascultat!

Bailey Parnell dezbate una din cele mai controversate dileme din zilele noastre: Sunt bune sau nu rețelele sociale pentru noi? Majoritatea petrece timp pe conturile de socializare dând scroll la postările altora și comparându-se cu ceea ce vede, întrebându-se de ce eu nu pot fi ca cel / cea din fața mea? Folosirea exagerată a rețelelor sociale ne aduce anxietate, depresie și stres. Însă, cu experiența ei îndelungată în domeniul social media, Bailey explică cum putem folosi sănătos aceste rețele.

8. Cum să te împrietenești cu stresul – esențial pentru zilele noastre

Fără doar și poate nimeni nu ar trebui să rateze acest discurs al psihologului, Kelly McGonigal. Aceasta studiază efectele stresului asupra oamenilor de mulți ani, iar după multiple rezultate, demonstrează că modul în care gândim ne poate accelera nivelul de stres, însă există și căi prin care îl putem diminua.

9. 10 moduri prin care poți avea o conversație mai bună

Comunicarea online a devenit mult mai populară decât cea față în față. Din cauza aceasta, Celeste Headlee ne prezintă convorbirea directă ca fiind un atu foarte important pentru oamenii din ziua de astăzi. Așa că, în acest discurs TED Talks, avem prilejul să ne îmbogățim modalitățile de întreținere a unei conversații.

10. Cum să ai control asupra timpului tău liber – dorința oricui

Ne-am dori să avem mai mult timp pentru noi, timp pe care să îl petrecem cu familia sau cu prietenii, însă, din păcate, programul nostru este mult prea încărcat și ajungem să ne întrebăm: Cum am putea face rost de mai mult timp? Laura Vanderkam ne învață cum să ne gestionăm timpul dându-ne sfaturi pe care le-a primit de la cei mai de succes oameni.

În timpul liber puteți viziona câteva filme recomandate de către noi în articolul 10 filme psihologice pe care trebuie să le vizionezi!

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.