12 seriale asiatice de vizionat în fiecare lună a anului

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
serie tv, séries asiatiques
Pexels.com

Mulți oameni iubesc să vizioneze seriale asiatice, oare de ce? Să aflăm! Din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost mari consumatori de arte vizuale, începând de la teatru în antichitate, până la filme și seriale în ziua de astăzi.

Mai ales în ultima perioadă a pandemiei, oamenii din toată lumea, mai ales cei care au fost nevoiți să rămână acasă în izolare, au consumat chiar și mai multă astfel de media, și asta se poate vedea cu ochiul liber în câștigurile pe care Netflix le-a făcut anul acesta.

Amploarea culturii pop din Coreea de Sud

Din toată această industrie, o bună parte este ocupată de seriale asiatice. Lucrul acesta nu a fost tot timpul așa însă. Media asiatică a început să se extindă pe tot globul mai întâi cu filmele despre artele marțiale din anii ’90 și cu serialele indiene și mai apoi cu valul mare de manga și anime din Japonia.

În ultimul deceniu, cultura pop din Coreea de Sud a prins cea mai mare amploare. Încă din 1990, unele seriale asiatice, precum cele coreene au avut ratinguri foarte mari în Taiwan, China și Japonia. Totuși în SUA, aceste seriale asiatice au avut succes tardiv, cel mai probabil undeva în anul 2010, cu apariția serialului Jumong, dar și mai important cu marele hit „Gangnam Style”, acestea din urmă activând curiozitatea față de lumea coreeană.

Hallyu (care înseamnă în limba coreeana, val) este curentul prin care media din Coreea a pătruns în casele tuturor oamenilor de pe mapamond, pe lângă seriale acest curent a adus și alte produse populare: produsele de îngrijire coreene, muzica kpop și mukbang.

 

 

Sunt multe motive în spatele interesului oamenilor pentru seriale asiatice: sunt scurte, majoritatea au doar un singur sezon, lucru care facilitează maratoanele; sunt fresh, fără clișeele Hollywood-ului pentru că aduc în prim plan o lume cu adevărat nouă: alte tradiții, altă cultură și artă, alte obiceiuri, dar și pentru că sunt mai curate din punctul de vedere al limbajului, violenței și a relațiilor amoroase; povestea și producția sunt la o calitate înaltă, cu actori extrem de talentați, mâncare care arată delicios, costume impecabile și muzică deosebită.  

Vom începe cu topul serialelor coreene:

1. Descendants of the Sun

În primul rând trebuie zis despre acest serial că are un punctaj incredibil de 8.3 pe IMDb și că însuși Ministrul Thailandei a recomandat vizualizarea acestuia. Serialul urmărește povestea de dragoste dintre un soldat (Yoo Shi Jin) și un chirurg (Mo Yeon), interesantă este aici diferența între mentalitatea celor doi, chirurgul crede în salvarea oricărei vieți umane indiferent de circumstanțe, iar soldatul crede că puterea patriotismului este mai mare decât viața umană. Veți vedea de-a lungul serialului dacă cei doi vor putea să învețe câte ceva unul de la celălalt.

 

2. Hotel Del Luna

O fată născută în era Joseon este blestemată după comiterea unor grave păcate să trăiască veșnic pe pământ ajutând spiritele să își găsească liniștea, în hotelul Del Luna. După câteva sute de ani, un bărbat pe nume Gu Chang-seon trece pragul hotelului, va fi ea capabilă să ierte și să se ierte cu ajutorul iubirii? Trebuie să vedeți serialul pentru a afla!

 

3. It’s Okay To Not Be Okay

Dacă ești în căutarea unor seriale asiatice care să te impresioneze, cu siguranță ți-ai găsit o opțiune. „It’s Okay To Not Be Okay” este un serial care urmărește dificultățile persoanelor cu diferite traume sau probleme mentale care, cu puțin ajutor, empatie și iubire ajung să se dezvolte și să se maturizeze emoțional.

 

4. W: Two worlds

Unul dintre cele mai importante seriale asiatice, „W: Two world” este cu adevărat unic și o să te ducă cu gândul la „The Matrix” sau „Last Action Hero” pentru că este o poveste în ramă. Personajul unui webtoon (povești animate digitale, asemănătoare cu manga, doar că originare din Coreea) „prinde viață” și ajunge în lumea reală unde o întâlnește pe fiica creatorului său, cu care se îmbarcă într-o aventură care tranzitează constant între real și imaginar.

 

5. Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo

Este un serial incredibil, despre o fată care călătorește în timp, în perioada Goryeo, unde se trezește în corpul unei fete nobile. Firea ei blândă și veselă atrage atenția prinților, lucru care din păcate îi va aduce doar nefericiri căci viața la palat este periculoasă, plină de intrigi și trădări. Este unul dintre acele seriale asiatice care te va face să râzi, să suferi și să suspini alături de personaje, iar sfârșitul te va face să plângi cu siguranță.

 

 

„Moon Lovers” este inspirat de serialul chinezesc „Scarlet Heart” care are și un al doilea sezon, unde putem urmări povestea personajului principal și în lumea modernă. Mulți fani ai serialului coreean sunt indignați de decizia producției de a nu continua și cu un al doilea sezon și au creat multiple petiții, semnate de mii de oameni pentru a-i convinge. Cred că acest lucru demonstrează că face parte din grupul de seriale asiatice care merită văzute.

6. Empress Ki

Serialul urmărește povestea lui Ki Sung Nyang (inspirată din realitate), o fată luptătoare care s-a prefăcut bărbat o bună perioadă a vieții ei, care ajunge, după multe lupte de putere, împărăteasă în Dinastia Yuan (dinastie a Chinei). Cred că este unul dintre cele mai interesante seriale asiatice, deoarece putem descoperi aici, situația dificilă din acea perioadă istorică, dintre Goryeo (actuala Coreea) și dinastia Chinei, cu predispoziție în serial ne este prezentată obligativitatea de a trimite femei din Goryeo în Yuan pentru a fi concubinele împăratului.

 

 

Honorable mentions: Mr. Sunshine (avem trailerul mai jos), Tale of the Nine Tailed, Rookie Historian, The World of the Married, Itaewon Class.

 

 

Vom continua cu topul serialelor chinezești:

Când vine vorba despre seriale asiatice, cele chinezești cele mai multe sunt împărțite în Wuxia (cu arte marțiale) și Xianxia (cu mitologie chinezească).

1. The Untamed

Spune povestea a doi bărbați care dețin abilități magice și care se luptă cu forțe demonice într-o epocă feudală dintr-o lume imaginară, fiecare episod are un mesaj ascuns și povestea dezvoltă teme precum iubire, familie, prietenie și camaraderie.

 

2. Eternal Love of Dream

Povestea se desfășoară într-un tărâm magic, cu zei și demoni și urmărește povestea de dragoste dintre zeul Dong Hua și vulpea cu nouă cozi, Bai Feng Jiu. Iubirea lor se întinde pe trei vieți diferite în trei lumi diferite, una în tărâmul magic, una pe pământ și una într-un vis.

 

3. Nirvana in Fire

Este unul dintre acele seriale asiatice pline de istorie! Spune povestea unui bărbat care caută să-și răzbune familia care a fost acuzată de o crimă pe care nu au comis-o. Interesant este că toate personajele sunt multidimensionale, fie ele pozitive sau negative, vom avea personaje negative care prezintă un gram de simpatie și personaje pozitive care se pot demonstra pe alocuri malițioase.

 

 

Honorable mentions: Ten Miles of Peach Blossoms, Ashes of love, Princess Agents, The Rise of Phoenixes (avem trailerul mai jos).

 

 

Vom termina cu topul serialelor japoneze:

1. Kakegurui

Este unul dintre cele mai importante seriale asiatice. Este bazat pe un manga cu același nume, unde studenții academiei Hyakkaou sunt ierarhizați în funcție de câștigurile din jocurile de noroc. Serialul surprinde comportamentul maniacal al jucătorilor și lipsa limitelor când vine vorba de câștiguri.

 

2. Alice in Borderland

Trei prieteni ajung, după o misterioasă pană de current, într-un Tokio gol. Aceștia află imediat că au fost transportați într-o arenă unde vor trebui să câștige jocuri pentru a putea supraviețui, jocuri care le testează inteligența, abilitățile fizice, și cel mai important psihicul. Chiar este unul dintre acele seriale asiatice care merită văzut.

 

3. Million Yen Women

Un scriitor care se chinuie să se întrețină, se trezește într-o zi cu cinci femei care îi propun în schimbul unei sume de bani să locuiască cu acesta. Este unul dintre serialele asiatice pline de mister. Cine sunt femeile? Cine este scriitorul? Și, cel mai important, de ce au femeile intrat în viața lui? Asta va trebui să aflați, vizualizând acest serial.

 

 

Honorable mentions: Switched, Jin, Midnight Diner: Tokyo Stories (avem trailerul mai jos)

 

 

Ultimele mențiuni:

  • Tailanda : Hua Jai Sila – Poveste despre iubire, razbunare si mult suspans.
  • India: The Gone Game – Thriller, mister și crima.
  • Taiwan: A Taiwanese Tale of Two Cities – Poveste despre secrete și întâlniri neașteptate.
  • Filipine: The House Arrest of Us – Comedie romantică

Iată aici un top despre filme care te vor captiva!

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.