Tenul cu acnee și 5 pași pentru a-l îngriji corect

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
acne, acnee
pixabay.com

V-aţi confruntat până acum cu probleme legate de acnee? Încă de la începutul adolescenţei, marea majoritate dintre noi se confruntă cu această problemă. Din acest motiv, este important să prezentăm, pentru cei care au nevoie de un sfat, câteva aspecte pe care le pot avea în vedere pentru a scăpa de acnee.

Conform mayoclinic, acneea apare în general atunci când pielea este foarte grasă. Acneea este specifică adolescenţei, dar, cu toate acestea, poate să-i afecteze şi pe adulţi.

Tipurile de acnee sunt diverse, există forme uşoare, însă, există şi forme severe care pot apărea nu doar pe faţă, ci şi pe spate, piept sau umeri

Indiferent de cât de severă este sau unde apare acneea pe corpul nostru, ceea ce este cu adevărat important este să încercăm să o combatem. Astfel, aveţi posibilitatea de a urma aceste sfaturi, care vă vor ajuta în lupta împotriva acneei.

1. Spălaţi-vă pe faţă în mod corespunzător!

Conform healthline, este suficient să ne spălăm pe faţă de două ori pe zi. Mulţi consideră că trebuie să se spele pe faţă de mai multe ori, însă acest lucru este greșit. Dacă suferiţi de acnee, spălatul excesiv poate agrava şi mai mult situaţia, deoarece tenul acneic este deja destul de sensibil. 

Mai mult decât atât, este important să nu vă mai atingeţi faţa. Mâinile noastre sunt pline de bacterii despre care nici măcar nu ştim că există şi care ne pot afecta pielea, dacă nu o îngrijim corespunzător. Doar pentru că nu putem vedea aceste bacterii, nu înseamnă că ele nu sunt acolo.

2. Folosiţi produse care împiedică formarea acneei!

În general, nu este de ajuns doar să vă spălaţi pe faţă. Acesta nu este modul de a combate acneea! Aveţi nevoie, de asemenea, de ajutorul pe care produsele antiacneice vi-l oferă.

Pentru a vă alege produsele benefice pentru voi, trebuie vă cunoaşteţi bine tipul de ten, deoarece, în mod normal, aceste produse usucă pielea. Dacă aveţi pielea mai sensibilă şi uscată, trebuie să aveţi grijă ce alegeți sau cel mai indicat este să consultaţi un specialist.

Unul dintre produsele pe care trebuie să le încercaţi este uleiul de arbore de ceai (tea tree oil). Acest ulei este recomandat pentru acest tip de probleme, deoarece usucă rapid acneea. Cu toate acestea, trebuie să aveţi grijă cum îl folosiți.

Dacă acest produs este folosit direct pe piele poate provoca iritaţie. De aceea trebuie diluat. Puteţi să-l diluaţi în apă sau să-l adăugați în produsele pe care le folosiți pentru a vă spăla pe faţă (2-3 picături de ulei sunt suficiente). De asemenea, puteţi încerca produse de îngrijire care conţin acid salicilic sau acid lactic, care sunt recunoscute pentru eficienţa lor în astfel de situații.

3. Hidrataţi-vă pielea!

După cum am menţionat mai devreme, produsele antiacneice usucă pielea, din acest motiv este necesar să vă hidrataţi. Dacă aveţi pielea uscată trebuie să aveţi grijă de ea şi să o hidrataţi.

Sunt şi persoane care consideră că hidratarea pielii poate înrăutăţi starea acneei, însă acest lucru nu este în totalitate adevărat. Într-adevăr, există produse care pot agrava situaţia, însă, dacă aveţi grijă şi alegeţi produse care nu sunt uleioase, nimic rău nu vi se va întâmpla. 

În general, uleiurile sunt unul dintre cei mai mari inamici în lupta cu acneea. Dacă evitaţi contactul cu anumite uleiuri, veţi reduce din probleme. Mai mult decât atât, pentru că tot vorbim despre cât de important este să ne hidratăm, trebuie să menţionăm, de asemenea, cât de important este să ne protejăm pielea de razele soarelui. Soarele poate înrăutăţi starea acneei, dacă nu se folosește o cremă care conține FPS (Factor de Protecţie Solar).

Prin urmare, încercaţi să găsiţi o cremă care nu este uleioasă, dar care să vă hidrateze şi vă protejeze pielea de razele nocive ale soarelui.

4. Aveţi grijă ce mâncaţi!

În acest caz, trebuie să menţionăm că nu numai hidratarea pielii este importantă, ci este, de asemenea, important să ne aducem aminte să ne hidratăm şi corpul. Consumul de apă ne ajută să eliminăm mai repede toxinele din corp, prin urmare, ne ajută să avem o piele cu un aspect mult mai sănătos.

Ceea ce mâncăm este, de asemenea, foarte important. Mulţi consideră că trebuie să renunţe definitiv la alimentele bogate în grăsimi, însă acest lucru poate fi greșit. Puteţi mânca orice, atâta timp cât nu exageraţi cu produsele fast-food sau cu alte alimente bogate în grăsimi. De asemenea, este recomandat să încercăm să mâncăm mai multe fructe şi legume, deoarece au acelaşi efect benefic asupra corpului nostru precum apa.

5. Încercaţi să vă relaxaţi…

Conform healthline, stresul este un factor care poate agrava acneea. Dacă o persoană este stresată, nu înseamnă că va dezvolta acnee. Dar, dacă suferă deja de această problemă, stresul poate fi un factor agravant. Prin urmare, este recomandat să încercaţi diverse metode de relaxare. De exemplu, puteţi face sport sau alt tipuri de activităţi care vă fac fericiţi sau care vă fac să uitaţi de probleme.

 

 

Așadar, v-am prezentat o  serie de sfaturi pentru a reduce din efectele acneei. Este important să ştiţi ceea ce puteţi face pentru a avea o piele mai sănătoasă. 

⚠️ Dacă în cazul vostru acneea este gravă, cel mai bine este să consultaţi un specialist. ⚠️ 

Dacă sunteți interesat în a cunoaşte mai multe despre cum vă puteţi îmbunătăţii sănătarea, puteţi citi articolul nostru despre efectele nocive provocate de consumul de ţigări

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.