Sebastian Stan, actorul american născut la Constanța, împlinește astăzi 39 de ani

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Sebastian Stan, actorul cu dublă cetățenie stabilit în New York, America, s-a născut în Constanța pe 13 august 1982. La frageda vârsta de opt ani, el și mama sa s-au mutat în Viena, după divorțul părinților săi. Nu a avut un trecut îndelungat în România, însă rămâne țara lui de suflet. Patru ani mai târziu, s-au mutat în Rockland, New York, după ce mama sa s-a căsătorit cu directorul unei școli din Statele Unite. Tatăl său locuiește tot în America, pe Coasta de Est și îl vizitează adesea când vine la Los Angeles pentru filmări.

 

Cum a ajuns Sebastian Stan actor?

Sebastian a apărut în filme precum Harvey, Cyrano de Bergerac, Little Shop of Horrors, Over Here! și West Side Story în timp ce frecventa Rockland Country Day School. De asemenea, a participat la o tabăra de vară numită Stagedoor Manor, unde a putut să-și exerseze și dezvolte talentul actoricesc. Atunci a decis să ia actoria în serios și să aplice la numeroase universități destinate acestui domeniu.

A fost acceptat la Mason Gross School of the Arts – Rutgers University, care i-a oferit șansa de a petrece un an în afara statului și de a studia actoria la Teatrul Globe din Londra, Anglia. Acesta a absolvit Universitatea în anul 2005.

Sebastian  a mai apărut în filmele Universului Cinematografic Marvel Comics (MCU) pentru prima dată cu rolul de Bucky Barnes (James Buchanan) în Captain America: The First Avenger, în anul 2011. Bucky Barnes este un soldat al armatei americane, cel mai bun prieten al lui Steve Rogers (Captain America) în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și membru al echipei de comandă. După ce a fost capturat în mijlocul celui de-Al Doilea Război Mondial, Bucky reapare în Captain America: The Winter Soldier ca un asasin spălat pe creier.

 Sebastian a interpretat rolul de Bucky în:

      2011: Căpitanul America: Primul răzbunător
      2014: Căpitanul America:Războinicul iernii
      2015: Omul Furnică
      2016: Capitanul America: Războiul Civil
      2018: Pantera Neagră
      2018: Răzbunătorii: Războiul Infinitului
      2019: Răzbunătorii: Sfârșitul jocului

 

Sebastian Stan și călătoriile sale în România

În anul 2004 Sebastian a venit în România, la Constanţa, acolo unde a locuit până la vârsta de 8 ani. Actorul a mai vizitat România acum 3 ani, ajungând pe 3 mai 2018, la București, cu ocazia festivalului de film American Independent Film Festival, unde a fost organizat și un eveniment caritabil pe care acesta îl sprijină.

Sebastian Stan a prezentat în călătoria sa la Bucureşti cel mai recent film care urma să apară atunci, unde a jucat alături de actriţa Margot Robbie, în filmul „I Tonya”, având 3 nominalizări la Oscar, un Glob de Aur şi cinci nominalizări la Premiile BAFTA.

Sebastian Stan este cunoscut pentru performanța lui într-un rol secundar, având mai multe nominalizări în acest domeniu:

  •   La Critics Choice Television Award”, a fost nominalizat pentru Cel mai bun actor în rol secundar într-un film
  •    La premiile Asociației Jurnaliștilor de Film din Indiana” a fost, din nou, fiind nominalizat pentru Cel mai bun actor în rol secundar.

Singurele premii pe care acestea le deține sunt: Premiul de film de la Hollywood și Premiile MTV Movie & TV, câștigate în 2017, respectiv 2021.

Sebastian Stan a avut o colaborare cu numeroși actori celebri

Sebastian a jucat alături de actori celebri precum:

  • Natalie Portman, Mila Kunis și Winona Ryder, în Black Swan (2010),
  • Chris Evans, Robert Downey Jr., Anthony Mackie, Scarlett Johansson, Elizabeth Olsen, etc. în filmele Captain America
  • Matt Damon, în filmul de ficțiune The Martian (2015) 
  • Nicole Kidman, în Destroyer (2018)
  •  Taissa Farmiga, Alexandra Daddario, Crispin Glover în filmul de groază, We Have Always Lived in the Castle.

Un viitor film va apărea în anul 2022: The 355”, unde Sebastian Stan o să fie în aceeași distribuție cu: Jessica Chastain, Diane Kruger, Penélope Cruz, Lupita Nyong’o și Bingbing Fan. Sinopsis-ul filmului are în prim-plan o armă secretă căzută în mâinile mercenarilor, unde agenta CIA Mason Brown (Jessica Chastain) are sarcina de a recruta o echipă. Aceasta o alege în echipa sa pe agenta Marie (Diane Kruger), fostă asociată a MI6 și expertă în calculatoare, Kadija (Lupita Nyono), psiholoaga columbiană, Gracira (Penelope Cruz) și pe rivala sa, Mary (Diane Kruger). Misiunea de recâștigare a armei devine problematică din cauza enigmaticii Lin Mi Sheng (Fan Bingbing), care le anticipează fiecare pas.

Deși mulți români își neagă cetățenia când vizitează sau se mută în alte state, Sebastian Stan se mândrește cu originile sale românești și chiar afirma într-un interviu că datorită părinților săi, acesta încă poate comunica cu ușurință în limba natală.

 

Dacă doriți să aflați mai multe despre personajele și actorii Universului Marvel, puteți citi aici despre Tom Holland, cel mai tânăr Spider-Man.

 

 

Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.