„Bohemian Rhapsody” și iubirea unei noi generații pentru Queen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Bohemian Rhapsody este filmul care, în anul 2018, a readus la viață povestea uneia dintre cele mai cunoscute trupe din istorie, Queen. Pelicula a avut un succes extraordinar, aducând milioane de zâmbete în rândul fanilor.

Regizat de către Bryan Singer și Dexter Fletcher, Bohemian Rhapsody prezintă cei 21 de ani de succes ai trupei Queen în 2 ore și 15 minute, incluzând unele dintre cele mai importante și glorioase momente: înființarea trupei, înregistrarea primului album și concertul Live Aid din 1985. Totodată, magia poveștii nu ar fi existat fără talentații actori:

Filmul biografic îl aduce în lumina reflectoarelor pe Freddie Mercury, încă de pe vremea când acesta lucra la Aeroportul Heathrow. Însă, expuse sunt și momente tragice ale vieții lui Freddie. Una dintre marile probleme ale artistului era singurătatea. Într-o scenă, acesta este înfățișat coborând din pat și plimbându-se în casa lui impunătoare, alături de pisicile sale. O altă scenă îl surprinde în timp ce își sună prietenii, târziu în noapte, pentru a închina un pahar. Printre aceștia se numără și fosta sa soție, Mary Austin.

Pentru actorul Rami Malek, transformarea în faimosul Freddie Mercury a fost o mare provocare și o responsabilitate pe care și-a însușit-o la un nivel înalt.

Nu vrei să îl imiți pe Freddie, vrei să poți înțelege ce a făcut și de ce a făcut acel lucru, a afirmat actorul într-un interviu.

Acesta a apelat la un profesor pentru a reuși să reproducă mișcările originale ale lui Mercury din timpul concertelor. „Vom șoca publicul, aceasta este una dintre cele mai bune interpretări pe care le-am văzut de foarte, foarte mult timp”, a declarat unul dintre regizori despre protagonist.

În film, este prezentată și frumoasa relație dintre Freddie și Mary Austin, cea care i-a fost alături atât în momentele bune, cât și în cele mai puțin fericite. „Toți partenerii mei m-au întrebat de ce nu o pot înlocui pe Mary, dar este pur și simplu imposibil. Singurul prieten pe care l-am avut a fost Mary, și nu vreau pe altcineva. Pentru mine, ea a fost my common-law wife. Credem unul în celălalt și asta e suficient pentru mine”, a susținut Freddie într-un interviu din 1985. 

Lucy Boynton și Rami Malek s-au înțeles atât de bine pe parcursul filmărilor, încât între ei s-a și înfiripat ceva…

O mână de ajutor au primit chiar de la unii dintre membrii trupei Queen, chitaristul Brian May și toboșarul Roger Taylor. Aceștia i-au vizitat de multe ori în timpul filmărilor și i-au ajutat, povestindu-le detalii amănunțite despre scenele ce urmau să se filmeze. Acestea sunt câteva dintre declarațiile date de cei doi într-un interviu acordat în perioada filmărilor la Bohemian Rhapsody.

Brian May:

De la distribuție până la echipa de producție simți că se dedică cu pasiune. A fost excepțional să vizitez platourile de filmare. Am avut un sentiment minunat de loialitate față de întreaga echipă pentru ceea ce fac.

Roger Taylor:

S-au apropiat foarte mult de noi… mă refer la actori. A fost într-un fel straniu să-i privim. După câteva derulări, am început să credem că eram de fapt chiar noi, iar apoi am zis nu, aceia sunt alți oameni. A fost de-a dreptul fenomenal.

Cei doi au fost alături de echipă și la numeroasele ceremonii de premiere ale filmului. Bohemian Rhapsody a primit 16 nominalizări și 9 premii, unele din cele mai importante fiind

  • Academy Award pentru cel mai bun actor în rol principal
  • Golden Globe pentru cel mai bun film și pentru cel mai bun actor în rol principal
  • BAFTA Award pentru cel mai bun actor în rol principal

 

Sursa: https://www.thelantern.com/2018/11/movie-review-bohemian rhapsody-showcases-the-life-and-love-of-freddie-mercury/

Citește și despre Leonardo da Vinci569 de ani de la nașterea marelui geniu

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.