Braies: cu rucsacul în spate pentru o excursie de o zi de neuitat!

Traducere: Valentina Leonte

Dacă încă nu ai avut ocazia să organizezi o excursie în Braies, acum este momentul să alegi o zi din cele 365 ale anului pentru a vizita lacul alpin Braies situat în Parcul Natural Fanes-Sennes-Braies din provincia Bolzano.

O oază de liniște și pace pentru cei care vor să evadeze, măcar pentru o zi, de zgomotele și haosul orașului. Zona în care se află lacul oferă un peisaj mirific în care te poți relaxa pe deplin. 

Lacul Baires de o culoare deosebită, smarald, situat la o altitudine de 1496 m, este cel mai mare lac al Dolomiților. Trebuie menționat că acesta poate fi explorat atât vara, cât și iarna. În jurul lacului găsești numeroase cărări care îți permit să explorezi malurile, trecând de la peisaje dominate de roci, la plaje și iarbă verde. De altfel, există numeroase zone de picnic cu mese și bănci special amenajate pentru un popas.

Cei mai curajoși pot face chiar și o baie în apa limpede și rece ca gheața a Braiesului, în timp ce romanticii sau leneșii pot închiria una dintre numeroasele bărci cu vâsle pentru a ajunge pe malul opus. Pentru cei care iubesc aventura, drumețiile sau alpinismul, recomandăm să încerce drumul care duce spre cabana Fojedöra.

Traseul durează aproximativ 3 ore până la cabană și încă 3 ore pentru a ajunge înapoi în vale. Acest drum este potrivit și pentru cei care au o condiție fizică bună sau practică un sport. De reținut este faptul că acest traseu este prin munți, deci există porțiuni în pantă și roci de escaladat.

Tot efortul și munca depusă pentru a ajunge la 2.115 m altitudine vor fi răsplătite fără dar și poate de panorama care se va prezenta în fața ochilor tăi și de mâncarea autentică de casă de la cota 0. Cabana despre care ți-am povestit este administrată de un grup de tineri care gătesc pentru oaspeți și au grijă de ferma cabanei, unde poți găsi găini, curcani, vaci, măgari și capre.

Întors în vale, nu uita să iei un suvenir!

 

Bijuterie locală: un cuptor pe lemne exterior unde  acești tineri îți pot găti preparate gustoase și multe sortimente de pâine. Pâinea brioșă, dulce și moale ca un nor sau pâinea integrală cu susan, mac și floarea soarelui vor fi excelente pentru o gustare în timpul coborârii. Merită încercat, nu?!

Dacă încă nu te-am convins, e necesar să știi că aici au avut loc filmări din serialul „Un passo dal cielo” cu Terence Hill. Einteresant să știiîți că unii dintre marii actori italieni au pășit pe același ponton pe care te afli tu, nu?

Să trecem acum la câteva informații utile:
  • Preț de parcare: 6 euro pentru 3 ore
  • Traseu înconjurul lacului: traseul pornește de la Hotelul Pragser Wildsee și are o durată de 1 oră jumătate, diferența de nivel fiind de 93 m.
Plimbare cu barca: 
  • Perioadă: iunie-septembrie
  • Orar: zilnic 10:00-17:00
  • Preț: 12 euro 30 de minute sau 18 euro 1 oră

Ce poți face pe lângă lacul Braies

După ce ai vizitat lacul poți da o fugă la pârtia din Alta Pusteria, dacă alegi să faci plimbarea în timpul iernii. Pârtia este lungă de aproximativ 3 km și traseul este ușor. Este perfectă pentru cei care nu știu să schieze foarte bine și pentru familiile cu copii.

Dacă dorești o activitate mai ușoară, poți vizita Muzeul DoloMythos, care este deschis tot anul, având program cu publicul între orele 08:00-19:00. Prețurile încep de la 3 euro pentru studenți/elevi și ajung până la 25 de euro pentru familie. Mai poți descoperi cum e viața la lăptăria fermei Lechnerhof. Aici se produc trei tipuri de brânză de capră și trei tipuri de brânză de vacă. Ferma are propriul magazin de unde poți cumpăra bunătățile pe care le-am menționat.

Așadar, dacă încă nu ai vizitat acest loc liniștitor, acum este timpul să îți programezi o vacanță!

Poți citi acest articol și în italiană, aici.

Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.