Cali: 5 destinații populare după spusele turiștilor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Traducere: Sabina-Aurora Nicolae

Cali, oraș și capitală a districtului Valle del Cauca, este situat în vestul Columbiei, de ambele părți ale Râului Cali, la o altitudine de 1.014 metri, în valea intertropicală din Cauca. Orașul a fost fondat la data de 25 iulie 1536 de către Sebastián de Benalcázar. Cu toate acestea, Cali nu s-a dezvoltat economic până în anii ’50, din cauza condiției sale de oraș fără ieșire la mare. De atunci s-a transformat în al treilea oraș al Columbiei, după Bogotá și Medellín.

 

Cali a fost centru strategic de transport columbian în timpul ultimilor 400 de ani și este conectat prin căi ferate și șosele cu orașele cele mai importante din nord-est și cu coasta Pacificului (Buenaventura). De asemenea, este dotat cu un important aeroport internațional și o bază militară aeriană. Capitala este un loc turistic foarte popular, care atrage mulți vizitatori la Festivalul său anual al Trestiei de Zahăr și la carnaval.

Cali – important centru cultural

Aici regăsim Muzeul Arheologic, Muzeul de Artă Religioasă, Teatrul Municipal, Conservatorul de Muzică și Institutul de Cultură Populară. Pentru că este un oraș care merită vizitat, am selecționat câteva atracții turistice pe care trebui să le vizitezi măcar o dată în viață.

1. Capela La Ermita

Aceasta este biserica pe care toată lumea o vizitează în Cali pentru că, din punct de vedere arhitectural, este cu adevărat frumoasă. Construită în stil neogotic și situată în centrul orașului, edificarea opulentei capele a început în anul 1930 și s-a finalizat în anul 1948. Designul cuprinde ferestre olandeze, clopote specifice bisericilor din Franța, marmură italiană, inspirație fiind o catedrală din Germania. Deși capela este destul de mică, este imposibil să treci cu vederea exteriorul de un alb strălucitor.

 

2. Cartierul Sfântului Antonio (San Antonio)

Cartierul boem al orașului Cali, San Antonio, este cea mai veche zonă a orașului și este ideal pentru o plimbare pe străzile lui înguste. Aici se află o mare parte a istoriei orașului, cu o grămadă de clădiri cu un design complex, teatre și cafenele artistice unde se poate poposi pentru a mânca ceva și pentru a observa trecătorii.

În trecut, mulți artiști și scriitori columbieni trăiau în această zonă, dar acum este un loc popular datorită cafenelelor. Dacă urci dealul până la Biserica Sfântului Antonio, vei avea o priveliște a întregului cartier și te vei putea bucura de o panoramă magnifică a orașului Cali și a văii.

 

3. Plimbare pe Râul Cali și o vizită în Parcul Pisicilor (Parque de los Gatos)

Râul Cali se află în nordul orașului și, de-a lungul țărmului, vei găsi zone pietonale, piste pentru biciclete, statui și zone umbrite unde să te relaxezi. Vei găsi și celebrul Parc al Pisicilor din Tejada, un proiect care aduce plus valoarea orașului și care găzduiește un uriaș motan de bronz de trei tone care a fost donat de artistul columbian Hernando Tejada.

Astăzi se pot vedea în parc alte 15 statui ale unor pisici mai mici, toate realizate de artiști locali. Parcul Peñón este și el aproape, iar în întreaga zonă există multe locuri unde poți sta în aer liber, cu vânzători ambulanți de înghețată și băuturi răcoritoare.

 

4. Grădina zoologică din Cali

Grădina zoologică a orașului Cali este una dintre cele mai frumoase din America de Sud și aproape toți cei care au fost acolo ne recomandă să o vizităm. Cu animale sănătoase, expoziții organizate și cărări care te fac să te simți în mijlocul sălbăticiei, ziua se transformă într-una grozavă pentru toată familia.

Grădina zoologică are o colecție variată de animale indigene din Columbia, multe din întreaga America de Sud și chiar lei, tigri sau canguri. Gradina, străbătută de Râul Cali găzduiește, de asemenea, heleșteie de pești, floră indigenă, iguane și păuni în libertate.

 

5. Urcarea la statuia Cristo Rey

Deși nu este atât de faimoasă precum Cristo Redentor din Río de Janeiro, această deosebită statuie reprezentându-l pe Hristos, are 26 de metri înălțime și merită vizitată pentru priveliștea oferită și pentru exercițiul fizic pe care îl vei depune. De aici, vei avea parte de cea mai bună vedere panoramică a orașului Cali, așa că trebuie să-ți aduci camera foto. În Cerro de los Cristales poate fi puțin frig, așa că ia cu tine un pulover și un spray împotriva țânțarilor.

  • Mai multe despre Rio de Janeiro aici.

Vei întâlni câțiva comercianți care se instalează de-a lungul rutei în caz că ai nevoie de o gustare sau de un suc rece. Această excursie este de asemenea ideală pentru a o combina cu o vizită la Mariposario Andoke, o frumoasă grădină cu fluturi care se găsește pe drumul către Cristo Rey.

 

Ca bonus, îți lăsăm câteva preparate ale bucătăriei locale din Cali. Probabil deja ai încercat destulă mâncare columbiană, dar Cali este cunoscut pentru câteva feluri de mâncare în special.

  • Cholado, pahare cu diverse fructe umplute cu un sirop dulceag și lapte condensat.
  • Lulada, băutură răcoritoare din zeamă de fructe lulo amestecată cu gheață și apă.
  • Pandebono, un simplu rulou din pâine umplut cu brânză care se mănâncă de obicei la micul dejun.
  • Orezul „împotmolit” este un preparat cu orez, carne de porc, pui, cartofi și alte legume.
  • Champús este cel mai straniu dintre toate, o gustare cu porumb amestecat cu fructe, care se mănâncă folosind o lingură.

Dacă plănuiești o excursie gastronomică care să te ducă să încerci bucătăria din Cali, încearcă Callejeros Tours.

Experimentează viața de noapte din Cali!

Probabil Cali se bucură de una dintre cele mai bune vieți de noapte din Columbia. Orașul are diverse zone cu foarte multe restaurante, baruri și discoteci. Barrio Granada este un cartier popular, ideal pentru o cină în oraș și pentru a petrece, însă este puțin mai îndepărtat.

La Sexta și zona care o înconjoară sunt pline de baruri, cluburi de noapte și locuri unde se dansează salsa (în Zaperoco). Mulți turiști se limitează la barurile din împrejurimile lui San Antonio, dar să te asiguri că vei merge și în Parcul Cățelului (Parque del Perro) măcar o noapte ca să descoperi unde se întâlnesc localnicii și studenții. În centru există un parc cu statuia unui câine (de unde și numele), unde, uneori, găsim muzicieni, artiști și unde se organizează diverse festivaluri.

Însă adevăratele atracții sunt barurile, discotecile și restaurantele cu grădini interioare în aer liber, dar și lumea care se așează pe trotuare pentru a bea și socializa. Cum ți se pare această călătorie virtuală la Cali, Columbia?

  • Tuturor ne place Spania, dar pun pariu că nu cunoști aceste tradiții și obiceiuri spaniole.
  • Citește articolul despre Cali și în spaniolă, aici.

Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.