Cum să ai o pagină de Instagram de succes – 6 detalii esențiale

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instagram
Photographie: Pixabay.com

Instagram este un serviciu online de photo-sharing, video-sharing și rețea media care oferă utilizatorilor posibilitatea de a încărca poze și video-uri, iar în prezent este cea mai folosită aplicație socială.

De multe ori ne întrebăm dacă să ne deschidem un cont pe această platformă, nefiind siguri dacă vom avea audiența mult visată. Ei bine, mai jos veți găsi șase detalii esențiale care vă vor ajuta să aveți o pagină de succes.

1. SETAȚI PAGINA CA FIIND PUBLICĂ

Cu toții știm că atunci când un cont de Instagram e privat, nu oricine poate vedea ce conține, ceea ce face imposibilă creșterea publicului (totuși, dacă doriți să aveți un cont personal, se recomandă opțiunea confidențială). Fie că aveți un cont personal, dețineți o companie, sau pur și simplu aveți o pagină legată de alte subiecte, nu ezitați să vă treceți pagina ca fiind publică. Până la urmă, scopul este să aveți un număr considerabil de urmăritori, dar rețineți că acest aspect necesită multă muncă și pasiune.

2. FOLOSIȚI HASHTAG-URI RELEVANTE

Este foarte important să utilizăm hashtag-uri când publicăm poze sau videoclipuri pe Instagram, deoarece ele ne fac mai cunoscute postările. Aveți grijă, însă, ce fel de hashtag-uri folosiți – nu faceți exces, trebuie să existe un echilibru între calitate și cantitate. Mai exact, adăugați hashtag-uri în concordanță cu tematica paginii dumneavoastră. Spre exemplu, dacă aveți o pagină dedicată unui animal de companie, documentați-vă în legătură cu ce s-ar putea potrivi (#pets, #nature, #cats, #dogs, etc.). De asemenea, folosiți și câteva generale – #instagram, #life, #good, #follow, #like. Așadar, încercați să mențineți lucrurile cât mai naturale pe pagina dumneavoastră.

3. SOLICITAȚI PROMOVĂRI DIN PARTEA PAGINILOR POPULARE

Orice început e greu, așa că ideal ar fi să cereți câteva promovări din partea paginilor populare de pe Instagram. Nu uitați să țineți cont de tematica paginii dumneavoastră, căci un cont care reprezintă un restaurant nu vă va ajuta deloc dacă sunteți proprietarul unui cont de glume. Nu în ultimul rând, păstrați-vă calmul și răbdarea. O atitudine agitată, precipitată, nu vă va prii absolut în niciun fel. În plus, nu insistați prea mult cu solicitările.

4. POSTAȚI CONSISTENT, ȚINEȚI-VĂ LA CURENT URMĂRITORII

Când o persoană începe să vă urmărească pagina de Instagram, se așteaptă ca aceasta să fie activă și să posteze aproape zilnic, așa că încercați să aveți o ritmicitate. Postați story-uri, poze, videoclipuri interesante, țineți legătura cu publicul, dați dovadă de seriozitate și rezultatele vor apărea negreșit. Pe de altă parte, nu faceți spam de postări, întrucât puteți primi report de la urmăritori, aceștia considerându-vă un cont fals, lipsit de orice importanță.

5. ORGANIZAȚI-VĂ FEED-UL

Un alt lucru care trebuie respectat este organizarea corespunzătoare a feed-ului. Este recomandat să aveți câte 3 postări, sau mai multe, (în principiu, multiplii lui 3) care să fie din aceeași zonă, în sensul că tematica, decorul și spațiul inclus în postare să genereze un aspect plăcut ochiului, o armonie cromatică. Cu siguranță, un cont în regulă din punct de vedere vizual va atrage utilizatorii Instagram.

6. NU UITAȚI DE SIGURANȚA ONLINE

Siguranța online cântărește foarte mult în a avea un cont de Instagram de succes. Mai exact, puteți alege să activați opțiunea „Autentificare cu doi factori”. Aceasta va împiedica hackerii să intre direct pe pagina dumneavoastră, căci autentificarea în doi factori se bazează pe un cod de securitate trimis la numărul de telefon înregistrat. În plus, e de preferat să vă schimbați parola la câteva luni pentru a preveni orice risc de spargere a contului. Nu dezvăluiți nimănui codul de securitate primit de la „Autentificarea cu doi factori”, căci s-ar putea ca persoana respectivă să vă încalce intimitatea socială. 

 În concluzie, pentru a urca pe culmile notorietății, trebuie să luați în calcul ceea ce am menționat anterior. Bineînțeles, sfaturile de sus teoretic se leagă cu dedicarea, pasiunea și timpul alocat rețelei de socializare. Great things take time!

→ Pentru alt articol referitor la zona media, dați click aici.

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.