„Emily în Paris” înapoi pe micile ecrane

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Traducere: Manuela Hlușcu

Conform publicației online elle.com, sezonul al doilea al serialului Emily în Paris urmează să apară în curând pe Netflix, lucru așteptat cu multă nerăbdare. Emily în Paris este un serial american a cărui acțiune are loc în Paris, conținând, deci, destul de multe dialoguri în limba franceză.

 

Dacă doriți să urmăriți ceva relativ ușor de digerat, dar nu chiar simplist, încercați acest serial în care eroina, o americancă, explorează Parisul și descoperă cultura franceză. Mai mult de atât, din aventura protagonistei nu lipsește umorul, căci producătorii mizează pe „ciocnirea” dintre cele două culturi. Peisajele pariziene și ținutele purtate de Lily Collins, care joacă rolul principal, sunt motive în plus pentru care merită văzut. 

Emily in paris Emily in paris Emily in paris

Emily Cooper, interpretată de Lily Collins, este o tânără specialistă în marketing care se transferă în mod neașteptat la Paris pentru a-i ține locul șefei sale, care rămăsese gravidă. Deși entuziasmată și talentată în meseria ei, Emily nu vorbește limba franceză și este chiar ignorantă cu privire la diferențele culturale dintre cele două țări.

În ciuda acestor neajunsuri, care ar putea fi sursa a numeroase critici la adresa moravurilor americane, ingeniozitatea și energia de care dă dovadă o transformă pe Emily într-un personaj îndrăgit de privitori.

Ajunsă la Paris, Emily încearcă numaidecât să-i convingă pe noii colegi că metodele americane sunt mai bune și că există loc de schimbări în firma de marketing pe care o consideră chiar disfuncțională.

Desigur, nu reușește să-și facă prieteni, mai ales la început, dar această experiență ajunge să schimbe totul. Este forțată să-și pună la îndoială moștenirea culturală, mai ales obsesia americanilor legată de productivitate și acceptă, în cele din urmă, că francezii au propriul mod de a face lucrurile.

Nu se dau înapoi de la puțină dramă de la locul de muncă, dar nici de la bârfe sau de la probleme legate de ierarhia angajaților. Concluzia: nu poți schimba oamenii dacă refuzi să-i înțelegi sau dacă îi tratezi cu o atitudine superioară.

Lipsa cunoștințelor de limba franceză nu e mereu un defect. Uimită că termenul „vagin” este masculin în limba franceză, Emily dă startul unei campanii de marketing care atrage atenția utilizatorilor de pe Twitter, printre care și Prima Doamnă. Așadar, să privești lucrurile dintr-o perspectivă nouă poate aduce rezultate neașteptate.

Cu toate acestea, serialul a fost criticat de telespectatorii francezi, din cauza numeroaselor clișee: beretele, baghetele, croissantele, ospătarii irascibili, etc. Parisul este văzut prin ochii unei americance într-o producție care-și propune să amuze și să ridice moralul privitorilor, nu să arate realitățile din Orașul Luminilor.

În Paris, Emily descoperă bucuria de a trăi în stil franțuzesc, nefiind vorba doar despre muncă și productivitate, ci și despre iubire. Din nefericire, se îndrăgostește de vecinul ei, aflat într-o relație cu una dintre prietenele sale. Ce se întâmplă mai departe vom afla în noul sezon!

Surse:

Pasionați de seriale? Iată aici câteva sugestii pentru toate gusturile! 

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.