Femeile – supereroinele care trăiesc printre noi (a doua parte)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
mujer, mujeres, femei
Foto: pixabay.com

Traducere: Oana-Cătălina Frunză

Să încercăm să depășim discuția despre perioada menstruației, din articolul anterior, dar nu înainte de a le sugera bărbaților care încă nu s-au convins de cât de dificile și ciudate pot fi aceste zile, să se asigure că au parte de experiența completă. Rămâneți alături de femeia din viața voastră întreaga perioadă măcar o dată; vă garantez că nu veți cere să treceți din nou prin asta.

Și, dacă ne gândim dacă bărbații ar putea trăi „filmul” femeilor pe propria piele, atunci vă spun sincer, nu ar ajunge la final.

Ei bine, gata, să trecem acum să vorbim despre alt aspect din viața unei femei, la fel de frumos precum cel anterior: maternitatea. Bineînțeles că a fi mamă este una dintre marile noastre misiuni în calitate de femei și este ceva minunat, dar are, de asemenea, câteva aspecte care ar trebui să ne ofere un pic mai mult respect.

Momentul în care rămânem însărcinate este magic, este cel mai frumos lucru din viața noastră, însă când începem să ne îngrășăm, când începem să ne gândim că partenerul nostru poate privi alte femei mai slabe de pe stradă, când ne gândim că nu vom fi mame bune… nimic nu ni se mai pare magic.

Și da, acestea pot părea prostii, motiv pentru care voi continua să vorbesc despre momentul cheie: nașterea. În momentul în care copilul dorește să vină pe lume, universul nostru pare să se prăbușească. Din ceea ce am auzit și citit despre intensitatea durerii, chiar îmi trece prin minte să-i cer lui Dumnezeu să nu fiu niciodată mamă.

Imaginați-vă: voi, ca femei, întinse, simțind că vă rupeți în bucăți, gândindu-vă că sunteți responsabile pentru o viață și că trebuie să împingeți, chiar dacă simțiți că totul din voi se destramă… o imagine nu foarte plăcută, nu-i așa?

Uneori trebuie să vorbești despre lucruri neplăcute ca să dovedești ceva.

Se spune că durerile nașterii sunt atât de intense încât, creierul feminin a dezvoltat calitatea de a uita și de a diminua acea intensitate, cu trecerea timpului. Altfel, nu am mai îndrăzni niciodată să naștem. Mai mult decât atât, imaginați-vă că, dacă ceva nu iese bine, noi suntem vinovatele, cel puțin în opinia noastră și astfel facem loc depresiei. Există, de asemenea, cazuri în care totul funcționează bine, dar mamele se transformă în persoane deprimate, din cauza depresiei postnatale.

Această depresie reprezintă ceva normal dacă durează aproximativ trei zile după naștere, dar există cazuri de manifestare mai severă care includ tulburări de alimentație, stare mentală fragilă și dificultate de apropiere fizică și emoțională față de copil, aceste manifestări fiind printre cele mai cunoscute.

Am văzut odată un experiment făcut de Badabun, un canal de YouTube, foarte renumit la timpul său în Mexic, care supunea bărbații, prin intermediul unui dispozitiv, la intensitatea durerii nașterii, utilizând unde de șoc. Când aparatul aproape atingea jumătate din intensitatea normală, bărbații renunțau sau țipau de durere. Câțiva aproape, aproape au plâns, cerând ca totul să înceteze.

 

 

Nu voi comenta în niciun fel, voi lăsa la aprecierea voastră, dar mi s-a părut un exemplu relevant în cazul de față.

 

După o naștere, există totodată și alte complicații, cum ar fi faptul că menstruația care ne părăsise timp de nouă luni, ulterior reapare rapid în viețile noastre și pentru un timp mult mai îndelungat decât în mod normal. Și aceasta revine cu tot ceea ce am discutat anterior.

Mai mult decât atât, pe măsură ce trece timpul în care corpul nostru se recuperează după efort, schimbări, dilatare, viața noastră sexuală este la pământ. Deși ne-am dori să ne bucurăm de câteva momente intime, nu este atât de ușor: corpul deja nu mai este atât de obișnuit, apar stări de disconfort, plăcerea este diminuată la început din cauza dilatării ca urmare a travaliului.

Poate că nu am fost în războaie, dar viețile noastre adesea par astfel…

Această stare de incomoditate este, de asemenea, ceva care ne afectează din punct de vedere mental, deoarece corpul nostru, care a trecut prin niște schimbări destul de mari, nu simte totul la fel ca înainte, se simte de parcă ar fi fost invadat, ca și cum lucrurile nu se petrec în mod normal și bineînțeles că nu este vina partenerului, dar nici a noastră. Nu este ceva dorit, însă este ceva real, care se întâmplă în viața multor femei care au devenit mame.

Printre multe altele, acestea ar fi cele mai uimitoare aspecte care fac parte din viața unei femei.

Poate că nu am fost în războaie, dar viețile noastre adesea par astfel. Poate că nu avem aceeași forță fizică ca a unui bărbat, însă avem forța mentală și spirituală care este echivalentă cu determinarea unei leoaice care își apără puii, viteza unei pume în căutarea prăzii sale și încăpățânarea unei capre.

Știu că aceasta este o combinație destul de eclectică, dar oare nu suntem noi, femeile, create în aceeași manieră?

Semnat,

Scriitoarea mărturiei durerii, o femeie printre multe alte femei.

Dacă ai citit acest articol și ți-a provocat tristețe privind aspectele nu atât de plăcute ale vieții feminine, îți recomandăm să încerci să-ți redobândești fericirea, folosind acest articol drept ghid.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.