Kurt Cobain – 27 de ani de la moartea marelui artist

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Pe 8 aprilie 1994, lumea rock-ului a fost zdruncinată în urma veștii morții unuia dintre cei mai apreciați, dar și controversați soliști de la acea vreme. Kurt Cobain intră în notoriul ,,Club 27’’, din care fac parte artiștii care au murit la vârsta de 27 de ani.

 

De la divorțul părinților săi, la vârsta de nouă ani, eveniment ce l-a afectat profund pentru tot restul vieții, până la sentimentul său de singurătate care a fost înrăutățit doar de faima sa, Cobain a fost bântuit de o profundă tristețe pentru cea mai mare parte a vieții sale scurte. Părea că într-un final, își găsise pacea interioară când s-a căsătorit cu solista Courtney Love. În 1992 s-a născut fiica lor, Frances, dar, în cele din urmă, nici acest lucru nu a ajutat foarte mult.

În acea zi sumbră de primăvară, în urmă cu 27 de ani, solistul trupei Nirvana, era găsit mort în casa sa din Seattle, Washington, de către un electrician, care sosise în acea dimineață pentru a instala lumina de securitate. La momentul respectiv, anchetatorii, prietenii și rudele îl căutau peste tot prin oraș.

Aceștia i-au răscolit inclusiv casa regretatului solist, dar fără urmă de el. Singurul loc în care nimeni, în afară de un electrician, nu a decis să se uite, a fost garajul din apropierea casei, conform All that’s Interesting.

Cobain a fost găsit zăcând pe podea, cu o pușcă pe piept și o cutie de țigări plină cu substanțe interzise. Ambele mâini erau pline de injecții recente. Potrivit raportului medicului legist, zăcea acolo de două zile și jumătate, fiind identificabil doar prin amprentele sale de pe toată suprafața armei. O concentrație ridicată de heroină a fost găsită în fluxul sanguin al lui Cobain, împreună cu urme de Valium.

O controversată scrisoare de sinucidere a fost identificată la locul faptei. Chiar dacă acesta fusese descoperit pe 8, data de 5 i-a fost oficializată în actele de deces.

În timp ce apropiații și rudele lui Kurt afirmă că a fost vorba de o sinucidere, există multe voci care susțin că a avut loc un joc în care Cobain a fost atras, și în cele din urmă, ucis. Cu toate acestea, rapoartele de toxicologie au indicat ulterior, potrivit lui Tom Grant, investigatorul privat pe care Love l-a angajat să-l găsească pe Cobain, că niciun bărbat nu ar putea să ingereze atât de multă heroină pe cât au găsit în corpul lui Cobain și să poată fi în continuare capabil să manevreze o pușcă, cu atât mai puțin, să îndrepte țeava lungă spre capul său.

Grant a susținut că heroina a fost administrată de cineva pentru a-l debilita pe Cobain suficient pentru a-l împușca. Totuși, această afirmație rămâne controversată.

Grant a adăugat că scrisul de mână din a doua jumătate a notei de sinucidere a lui Kurt Cobain nu era în concordanță cu obișnuitul său tipar, sugerând că altcineva a scris-o pentru ca moartea să pară a fi o sinucidere. Cu toate acestea, mulți experți în scrierea de mână nu sunt de acord cu această analiză. Dar, fie că a fost auto-provocată sau nu, moartea lui Kurt Cobain a fost doar sfârșitul unei povești tragice, a unei vieți care s-a stins prea rapid.

Fg

Viața și faima lui Kurt Cobain alături de Nirvana

Născut pe 20 februarie 1967 în Aberdeen, Washington, Kurt a fost dintotdeauna un copil fascinat de tot ceea ce înseamnă artă. Încă de la o vârstă fragedă, Kurt Cobain a început să cânte la chitară, să deseneze imagini cu el însuși ca vedetă rock și, în cele din urmă, să se amestece cu o varietate de muzicieni amatori pe scena din Seattle.

La 4 ani putea să cânte la pian și să compună versuri simple. Odată cu divorțul părinților în 1975, comportamentul lui a început să se schimbe, iar acesta devenise din ce în ce mai retras.

În cele din urmă, după ani de concerte mici și popularitate crescândă, un tânăr de 20 de ani pe nume Cobain și-a găsit colegii alături de care urma să dea naștere trupei Nirvana. Cu Krist Novoselic la bas și Dave Grohl la tobe, Cobain a format trupa care urma să devină curând una dintre cele mai mari din lume.

În 1991, după alăturarea lui Grohl, Nirvana a lansat Nevermind, cel mai de succes album al lor, care a primit atât aplauze critice, cât și vânzări masive. Al treilea album al trupei, In Utero, a fost, de asemenea, un succes atât comercial cât și critic, deși nu a reușit să egaleze precedentul număr de vânzări stabilit de Nevermind, așa cum se așteptau membrii formației.

Nirvana s-a desființat în 1994, după moartea lui Kurt Cobain. 

Prefer să fiu urât pentru ceea ce sunt, decât iubit pentru ceea ce nu sunt. (Kurt Cobain) 

Surse:

Puteți citi și despre 9 transformări prin care trece corpul tău atunci când te lași de fumat, aici.

 

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.