Mersul cu trenul, o modalitate mai eficientă pentru mediu, conform Agenției Europene de Mediu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

În urma cercetărilor efectuate de Agenția Europeană de Mediu, în legătură cu implementarea Pactului Verde European, s-a afirmat că mersul cu trenul este mult mai sănătos pentru mediu în comparație cu mașina sau avionul, deoarece produce mai puține gaze cu efect de seră.

 

EMA a menționat că Pactul Verde European își propune să reducă emisiile cu efect de seră din transport până în 2050 cu până la 90%.

Conform unor statistici, în anul 2018, în Uniunea Europeană, un sfert dintre emisiile cu efect de seră au fost provenite din transport, mai exact 70% din transportul auto, transportul maritim reprezentând 14%, iar cel aviatic 13%. Însă transportul feroviar a reprezentat mai puțin de 1%, emisii provenite în mare parte de la trenurile diesel, conform AEM, citată de Agerpres.

La finalizarea acestor calcule s-a concluzionat că transportul cu trenul este „cel mai bun și cel mai practic mijloc de călătorie, exceptând mersul pe jos sau mersul cu bicicleta”, a transmis agenția.

Potrivit raportului, mașinile reprezintă „mijlocul dominant de transport al pasagerilor din Europa”. Mersul cu trenul poate fi un prilej minunat nu numai pentru mediu, dar și pentru noi, călătorii, ce putem admira frumoasele peisaje și avea parte de o călătorie liniștită. Propun să avem cât mai multe experiențe de acest fel, pentru a ne proteja mediul și biodiversitatea, dar și pe noi.

Sursă: www.digi24.ro

Dacă doriți puteți citi și Beatrice Mahler despre COVID-19 și vaccinul AstraZeneca.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.