Mic dejun rapid și sănătos – 5 idei de încercat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
micul dejun, mic dejun
Pixabay.com
Micul dejun nu este un moft, nici un lux sau un tabiet. Micul dejun trebuie să fie un obicei sănătos, iar dacă este și gustos, atunci putem spune că ne începem ziua cu un răsfăț. Descoperiți mai jos 5 idei de mic dejun sănătos, ușor de preparat și sățios care vă vor oferi doza zilnică de sănătate.

 

1. Orez brun îndulcit sau cereale integrale cu fructe

Acesta din urmă se prepară rapid și foarte simplu. Amestecați cerealele cu fructele și laptele într-un bol și veți obține un mic dejun bogat în antioxidanți. Pentru a prepara orezul brun este necesar să-l fierbeți cu o seară înainte, iar dimineața doar adăugați puțină miere, fructe dacă poftiți și puțină scorțișoară. În felul acesta veți profita de un mic dejun bogat în fibre și de o doză de vitamina B.

2. Pâine prăjită cu:

  • două linguri de brânză de vaci degresată peste care presărați semințe de in sau,
  • brânză cheddar cu puține grăsimi și o felie subțire de carne la grătar sau,
  • trei linguri de ton sau câteva felii de somn.

Ca doza de nutrienți să fie completă, alegeți să vă îndulciți cu un fruct sau o ceașcă de ceai verde și micul dejun va fi atât hrănitor, cât și savuros.

Notă! Tonul este o sursă importantă de acizi grași și omega-3, fructele conțin cantități importante de vitamina C, iar ceaiul verde accelerează procesul de ardere a caloriilor și are beneficii cardiovasculare.

3. Clătite

Clătitele pot fi un mic dejun perfect pentru toată familia. Le puteți prepara seara fără să vă mai stresați dimineața că nu aveți nimic pregătit. AICI veți găsi 3 rețete de clătite delicioase. 

4. Humus cu avocado și lime

Pentru a obține un humus fin și cu o savoare aparte aveți nevoie de:

  • 100 g de năut din conservă
  • 2 bucăți de avocado 
  • 3 linguri de pastă de susan tahini 
  • 4 căţei de usturoi 
  • sucul proaspăt de la un lime 
  • sare după gust 
  • ½ linguriță de semințe de chimen 
  • 1 linguriţă de zahăr 
  • 10 ml de ulei de măsline extravirgin pentru adăugat deasupra 
  • muguri de pin sau alte seminţe pentru decor
Mod de preparare:

Această rețetă este destul de simplă și rapidă. Scurgeţi năutul din conservă şi păstraţi lichidul pentru mai târziu, apoi curăţaţi avocado și puneţi în blender toate ingredientele, condimentându-le după gust. Pasaţi totul până obțineți un humus fin și cremos. Dacă vi se pare prea gros, puteți adăuga puțin din zeama păstrată din conserva de năut. Decorați cu ulei de măsline şi semințe pentru un aspect mai plăcut. Serviţi cu crackers şi tije de ţelină.

Notă! Avocado este un fruct minune datorită multiplelor beneficii:

  • conține cu 35% mai mult potasiu decât o banană, iar acesta ajută aparatul cardiovascular;
  • conține luteină, substanță ajutătoare vederii;
  • conține o sursă mare de vitamina E;
  • conține grăsimi sănătoase și fibre solubile, fiind un fruct recomandat persoanelor care suferă de diabet.
Lime-ul ajută la:
  • tratarea scorbutului, o boală cauzată de lipsa vitaminei C în organism;
  • îmbunătățirea digestiei și prevenirea constipatiei;
  • decongestionare;
  • tratarea infecțiilor tractului urinar;
  • creșterea poftei de mâncare;
  • scăderea febrei.  mic dejun mic dejun

5. Omletă

Fie că alegeți o rețetă clasică de omletă, fie că îi aduceți  o savoare aparte adăugând mozzarella sau brânză de capră, roșii, somon afumat, spanac sau ceapă și ardei, micul dejun va fi pe măsura așteptărilor. Oul conține toți nutrienții esențiali (proteine, lipide, vitamine, antioxidanți, săruri minerale) și este o sursă complexă de nutrienți hrănitori și benefici corpului nostru. Studiile arată că o treime dintre adulți aleg să consume ou și șuncă la micul dejun, mai ales în weekend. 

Consumul regulat al oului previne apariția cataractei, îmbunătățește puterea de concentrare și ajută în curele de slăbire.

 

 

Așadar, haideți să ne trezim în fiecare dimineață cu chef de viață și să ne amintim de un citat potrivit: Cel mai bun dejun este cel luat devreme, iar cea mai bună cină este cea luată înainte de căderea serii.

 

Citește aici despre 3 feluri de mâncare tradițională românească.

Surse:

 135 total views,  1 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *